MSZA ŚWIĘTA Z OKAZJI 40-LECIA NSZZ „SOLIDARNOŚĆ”

W minioną niedzielę  w kościele pw. Św. Rodziny w Kozienicach odprawiona została  Msza Święta z okazji 40 lecia powstania NSZZ „Solidarność”. W czasie mszy  został wystawiony Poczet Sztandarowy  Niezależnego Związku Zawodowego Solidarność. W uroczystości uczestniczyli członkowie Prezydium Komisji Zakładowej:  przewodniczący Jacek Bolek, wiceprzewodniczący Zdzisław Górniak oraz sekretarz Marcin Ogórek, członkowie Zarządu w Enea Wytwarzanie Sp. z o.o. oraz pracownicy i emeryci  elektrowni , a także mieszkańcy Kozienic, sympatycy związku.
Homilię wygłosił ks. mgr Wojciech Marchewka, który przypomniał obecnym jak to dokładnie 39 lat temu na stadionie sportowym w Kozienicach został poświęcony pierwszy sztandar związku.
Słowa ewangelii odczytał Marcin Łukasiewicz, wiceprezes Enei Wytwarzanie ds. pracowniczych oraz Grzegorz Piwowar wieloletni członek związku.
Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność” wszystkim Członkom oraz ich rodzinom składa serdeczne podziękowania.